Extraljus ger bilen ett ansiktslyft

Jag älskar att shoppa och njuter av det mesta som bara är nytt och fräscht, oftast kläder eller inredning. Men den här shoppingupplevelsen skiljer sig lite från tidigare då jag införskaffade något så otippat som extraljus led till bilen.

Min killkompis Jonas kom och plockade upp mig förra veckan och jag la direkt märket till dom snygga runda extraljusen i fronten på hans bil. Han berättade att dom var nya och gav mig adressen till webbutiken som sålt dom, nämligen Ljusgiganten.se som jag var nära att beställa ifrån en gång tidigare. Väl i bilen, på väg mot vår destination, lärde Jonas mig vad man ska tänka på när man handlar extra ljus och vad han hade haft i åtanke när han köpte sina nya lampor:

– Priset och prisvärdheten. Jonas hade gjort ett ordentligt detektivarbete innan han skred till verket och han berättade att exempelvis X-Vision är ett sådant märke som innehar både hög kvalité och rimligt pris.

– Ljusflödet (det som bland kunniga kallas lumen). Att dubbelkolla vad för lumenantal extraljuset har för att säkerhetsställa ett jämnt ljusflöde.

– Ljusbilen. Att de flesta extra ljus kommer med olika ljusbilder: smal eller bred. Det är också viktigt att se till så att det inte blir något spilljus. Din lampa måste därför ha bra TIR-optik, sa Jonas.

Efter den helgen, när vi hade cruisat runt i Jonas bil fredag till söndag, så åkte jag hem och beställde mig ett par egna runda extraljus till min Volkswagen Golf. Dom sitter som en smäck!

Nya lampor utanför porten, check!

Vi är nyblivna husägare och har för första gången tillgång till ett eget garage. Det känns skönt att veta att oavsett väder eller vind så kommer våra älskade trotjänare stå torra och trygga i sitt egna hus. Någonting om vi dock inte räknat med var den oro som kom med att lämna bilarna ute i garaget hela natten. Självklart är dom larmade, men garaget i sig är det inte och utöver fordonen så har vi även verktyg, gräsklippare och motorsåg därinne. Jag pratade med grannarna för att höra mig för hur de hade gjort, och det visade sig att alla oavkortat hade satt strålkastare på sina garageuppfarter som gick igång med hjälp av sensorer. Detta gör att varje gång någon kommer nära garaget så tänds en stor lampa och lyser upp halva tomten. Jag tittade på vår lilla glödlampa som satt vid garageporten och gick sedan in till datorn.

Vi gick online, gjorde en grundlig research och landade till sist på en LED-strålkastare, 230v, med goda betyg och vettig prisklass. Efter tre dagar hämtade vi ut paketet från uthämtningsstället och installerade den med hjälp av vår granne Hasse som är elektriker till yrket. Jag kunde knappt vänta på att kvällen skulle komma så att jag skulle få se vår nya ljusbärare i full effekt. När mörkret väl la sig över vårt kvarter så skickade jag ut Pelle att gå förbi garageporten. När han var någon meter ifrån garaget så tändes strålkastaren med hjälp av sensorerna. Ingen kommer våga stå och göra inbrott i vårt garage, när det är ljusare än mitt på ljusa dagen.

Tomma gator i Rethymnon, Kreta

Mitt vackra Kreta, mitt andra hem, vad har hänt med dig? När jag ser vad som hänt med platsen där jag faktiskt bodde under ett helt år så blir jag helt kall i kroppen. Jäkla epidemi som förstört så mycket och inte ens denna vackra ö kommer undan. Jag förstår mig inte på folk som väljer att åka ner så fort regeringen givit grönt ljus för resenärer. Jag ber till högre makter att vi snart är tillbaka till det normala “tillståndet” snart.

Jakten på en pannlampa

Att jag gillar kläder och mode är väl ingenting att sticka under stol med. Jag har alltid varit förundrad över hur kläder kan ändra hela din personlighet och tillåta dig att bli någon annan för en stund.

Men så är det ju så att åren tickar på, och mat som tidigare rann genom systemet måste numera förtjänas och tränas. Skämt åsido, jag tycker om att hålla mig i form. Det går väl liksom lite hand i hand med att bry sig om sitt utseende på något sätt.

Min bästa träningsmetod är att göra det som är roligt. Jag hatar gym men älskar att jogga. Löpning har blivit ett av mina stora intressen och jag märker också vilken positiv inverkan detta har på mitt psyke.

Eftersom vi bor i ett land som halvårsvis är ganska mörkt så är det en fördel att införskaffa en välpresterande pannlampa om du ska ut och jogga. Jag köpte in min tredje pannlampa från Fenix, och jag måste säga att detta är faktiskt strået vassare än sina föregångare (som jag båda lyckades tappa bort på grund av att jag lägger ifrån mig saker lite varstans). Det jag tyckte mest om med den här pannlampan var dess smidighet och stilrena utformande. Utöver det så var själva ljuset överlägset alla de andra lampor som jag prövat. Jag såg både stigen och skogen, om du förstår hur jag menar. Den kändes verkligen anpassad för sitt syfte och lär nog läggas till i standardutbudet hos många återförsäljare av träningsutrustning eller belysning. Jag såg även i en artikel att Fenix nyligen blivit omnämnd som en väldigt bred leverantör, då deras lampor sträcker från ficklampor till arbetsbelysning och fordonsljus. Bra jobbat, Fenix!

En makeover kan göra stor skillnad

Det är inte utsidan utan insidan som räknas, det tror jag alla läsare håller med om, men ibland kan utsidan påverkan insidan väldigt mycket. Har ni hört talas om “look good, feel good” citatet? Det ligger mycket sanning i detta och därför anser jag att det är viktigt att man värnar om sitt utseende utan att för den delen låta den biten få övertaget.